torsdag, november 23, 2023
Pelargon

Dr Westerlund: Myt eller fakta?

I början av 1930-talet arbetade Anna-Stina och Birgit tillsammans, de var inte bara arbetskollegor utan blev också bästa vänner. Någon gång under samma årtionde fick Anna-Stina ett skott, en stickling från Birgits stora doftpelargon. Denna vackra växt var ursprungligen ett skott från en planta, som Birgit fått av sin mans morfar, den legendariske Dr Ernst Westerlund. Anna-Stina tog väl hand om pelargonen, som hon fått av sin bästa vän och såg till att hon alltid hade en eller två stora plantor i sitt hem, När hon för några år sedan gick bort, tog svärdottern Charlotta hand om växten. Idag står den hos Charlottas dotter Maria, som är mycket krukväxtintresserad och som tar väl hand om växten, Det skott, som Charlotta för säkerhets skull tog, är nu också det en stor planta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *